Praktijk voor Psychosociale en Lichaamsgerichte Therapie

Achter de wolken schijnt de zon

Wandeltherapie

 

Door te bewegen in de buitenlucht kun je je gedachten, gevoelens, emoties verkennen en onderzoeken. De opbrengst kan een nieuw inzicht, een idee of een actie geven.

Je krijgt samen een ander soort verbinding met elkaar dan wanneer je samen zit.  Het bewegen laat mensen makkelijker praten, diep nadenken en ideeën krijgen, o.a. omdat je de samenwerking tussen je linker en rechter hersenhelft stimuleert.

Wandeltherapie wordt vaak beschreven als ’anders en krachtiger’ in zijn communicatie, o.a. omdat je elkaar niet in de ogen kijkt en naast elkaar loopt in dezelfde cadans met een op elkaar afgestemde ademhaling, veilig, ontspannen en gefocust. Het uiten van gevoelens en emoties kan bevorderd worden en je verdedigingsmuurtje afbrokkelen, waardoor je effectief en snel dicht bij de kern kan komen. Hierdoor keer je meer in jezelf en kun je makkelijker en sneller je problemen op een rij krijgen.

We zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur die helpend kan zijn als een spiegel van de processen in onszelf. Je zintuigen worden geprikkeld en je kunt gebruik maken van metaforen en elementen uit de natuur.

Niet alleen geestelijk, maar ook fysiek gebeurt er iets met ons lichaam. Wandelen draagt bij aan je algehele gezondheid  (o.a. betere lymfe– en bloeddoorstroming, ademhaling, zuurstofopname,  versterkt immuunsysteem, botten, spieren en heeft een positief effect op o.a. ons geheugen, gewicht, humeur, nachtrust). 

info@integratievetherapie.com

Brigitte Oliekan

Lambermonstraat 18

6373 BD  LANDGRAAF

Tel. (045) - 5 69 15 55